2008-06-22: Måste bli av med våra Palettciklider!!

Nu börjar flytten till lägenheten närma sig och vi har fortfarande kvar våra Palettciklider *suck*.. Vi måste bli av med dem innan och börjar snart bli lite desperata. Så vill ni ha Palettciklider får ni gärna höra av er, eller om ni känner någon som vill ha får de gärna höra av sig ;-)
I värsta fall får vi skänka dem till zoobutik och då skiljs kanske vårt lekpar åt *snyft*. Vill ju gärna att de hamnar hos en och samma ägare så de kan fortsätta leka. Har även ca. 10 yngel som ska iväg men det blir kanske efter flytten.

Eddy nämnde innan att vi köpt 20 Riotetror till 450L.
Eddy sa till mig för några veckor sedan att nu skulle vi inte ha fler fiskar. Nu var det totalstopp.. Vet inte vad som hänt men nu springer han som en 5åring i godisbutik och bara vill köpa alla fiskar han ser. Han hittade pansarmalar och Otocinclus oxå som han ville köpa men där sa jag stopp :-) Eftersom det är jag som får håva upp dem sen. Tetror är sin sak men pansarmalar och malar överlag går bort.
Sen fick han nåt för sig att han ville ha fler Guppyhanar och att de var fina. Han som aldrig ens gillat Guppy :-P

Får nog sätta dubbelhäftande tejp på plånboken nästa gång vi paserar en akvarieaffär :-D
Sen däremot, när vi flyttat, då j*klar ska det handlas. Då blir det nog en resa till Åleds skulle jag tro :-)

Mvh: Nina.

2008-06-22: Datorproblem

Ja, då var det dags igen... men jag ska fatta mig kort. Laptopen är tillbaks på verkstan och min egen dator har lagt av för tillfället... så det blir liiite svårare med uppgraderingarna igen ett tag nu! Blir förhoppningsvis snart bättre igen... vi är lite otursförföljda med datorerna nu. Annars inga större nyheter på akvariefronten. Eller jo! 20 riotetror till 450 liters karet=) Men mer info om det sen!

Mvh: Eddy

20080616: Kalkexperiment

Som ni säkerligen vet vid det här laget är jag och Nina rätt så nya inom det här med akvaristik (även om vi faktiskt snappat upp en hel del på de 6 månader vi hållt på). Men vi känner att vi vill experimentera ibland, inte bara läsa på forum och dylikt. Det är roligare att prova själv helt enkelt!

Därför ville jag testa det här med kalksten i vattnet... så jag införskaffade mig en vit hålsten på 3kg och satte den i ett provkar med 30 liter vatten i. När testet började hade jag ett vatten på:
kH: 3
pH: 7.5
gH: 5
OBS: Vårt gH test har nyligen gått ut datumet (dum var jag som inte kollade innan jag köpte i butiken) men jag tror att det stämmer iaf. Och vi kör med dropptest av bra kvalitet.

24/5 - 19.00: Fyllde testkaret med 30l kranvatten och satte i ett litet innerfilter.
24/5 - 20.00 Mätte värdet (kH3,pH 7.5,gH 5) som jag skrev ovan. Lade sedan i stenen i vattnet och blev rätt så överraskad av hur extremt vitt vattnet blev...

Kalktest 1

25/5-07.30: Oförändrade värden, rengjorde filtret. Fortf mycket partiklar i vattnet.
25/5-19.00: Kalken har sedimenterat rätt mycket, ganska mycket klarare vatten.
25/5-20.00: Oförändrade värden.
26/5-16.00: Rengjorde filtret igen, nu är vattnet i stort sett helt klart.
26/5-20.00: Oförändrade värden.
27/5-20.00: Oförändrade värden.
28/5-20.00: Oförändrade värden.
29/5-20.00: GLÖMDE MÄTA! Grr...
30/5-20.00: kH 4, pH7.5, gH 6. Nu har alltså kH och gH höjts ett steg, men pH har buffrat på 7.5. Väldigt trevligt!
----
11/6:17.30: Oförändrade värden. Antar nu att inget mer kommer att hända och avslutar därför testet.

Ville med detta lilla experiment själv testa lite hur mycket det gjorde och vad som hände när jag drog i en kalksten och jag tyckte det var lärorikt :)

Kalktest 2

Vi ska snart flytta och då får vi ett kH på 4 eller 5 (kommer inte riktigt ihåg vilket (tror det var 5 dock)) så då är det ändå överflödigt att filtrera över kalk eller dyl. till de fiskar vi i första hand kommer att hålla.

Mvh: Eddy

20080614-22.15

Nu när vi har flyttat runder på fiskarna kan man konstatera att det blivit nästan ännu roligar att sitta och titta i det stora (450l) karet än vad det varit tidigare... Nu samsas ancistrus, guppy, agasizzi med siameser, kuhli,otocinclus, palettyngel och guramis... (har säkert glömt någon). Innan var det mest vårt fina palettpar som utmärkte sig.. när de jagade de andra stackarna. Så är det inte nu då vi ju flyttade dem till 84l karet häromdagen! Nu kan man sitta och titta på fiskarna lite mer ostressat :)

Dock verkar inte palettparet trivas sådär jättebra i deras nya kar, de är lite blyga men vi har medvetet undvikit att stoppa i grottor och göra det _för_ bra för dem då vi helst inte vill att de ska leka nu innan de säljs. Men de äter och allt sånt så det är inget fel på dem, de är nog mest sura för att vi flyttade dem :)

Annars inga större nyheter... blir nog bättre sen när vi flyttat! Vi har så mycket vi vill göra, men inget känns lönt innan flytten dessvärre.. har ju redan börjat packa ihop prylarna...

Mvh: Eddy

2008-06-12: Mycket har hänt sen sist...

Vet inte var jag ska börja...... Tar upp det viktigaste iaf..
Idag i samband med vattenbyte passade vi på att flytta lite fiskar så vi kunde stänga ner ett par kar i alla fall. Ska ju flytta i mitten av juli och försöker fixa så allt går så smidigt som möjligt. Flyttade över nästan alla fiskar till 450L, utom en Endlershona och liten Ancistrus som just nu bor i Guppyhotellet. Flyttade även Palettparet från 450L till 84L eftersom de är till salu och förhoppningsvis inte ska behöva flytta med till lägenheten.

För några veckor sedan köpte jag en hane till min Guppyhona, men den bet hon ihjäl :( Tror den inte var riktigt som den skulle heller. Köpte då tre hanar till henne för att avlasta hanarna mot hennes agressivitet (borde vara tvärtom). Efter mycket om och men kom de överens fast två av dem visade sig vara lite väl mycket intresserade av varandra (Mark och Jonas som Eddy kallar dem). Den tredje verkar faktiskt få till det och allt börjar se riktigt bra ut. Börjar fantisera om små Guppyyngel igen även om jag blev lite väl mätt förra gången. Just som det såg som ljusast ut och hon var typ 2v dräktig dog hon. Så ledsamt. Men, men... Det är bara att börja om. Får hitta en ny hona men det får bli efter flytten annars flyger Eddy i taket :)

I 450L har vi skaffat två Ancistrusmalar som ersättning för den vi var tvungen att avliva. Fick två st. av Agge i NVSA, en hona och en hane. Slimlinebakgrunden var full med alger innan men det tog inte lång tid innan det mesta var borta.

Mvh: Nina.

20080611-21.25: Äldsta navelsträngen funnen

Fick nys om en artikel jag tänkte dela med mig av. Tyckte det var intressant läsning :)
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=119&a=423562

Det pågår även en diskussion i ämnet på zoopet.com för tillfället.

Mvh: Eddy

20080611 - 10.20: lalala

Jahapp, då var datorn hemma igen efter en månad på lagning (garantiärende med 10 dagar kvar på garantin =) ) Ibland har man tur... Det var moderkortet som gått hädan tydligen och pga att de fick beställa hem reservdel så tog det en jäkla tid. Men men, nu får vi hoppas att prylarna håller ihop! För nu har jag ingen garanti kvar hehe...

Med akvarierna händer det föga. Iom att vi ska flytta i mitten på juli så tycker vi det är onödigt att röjja för mycket i baljorna då vi ändå får göra om allt när vi väl flyttat. Och inköpsförbud på fiskar har vi också då vi vill flytta så få firra som möjligt när det väl är dags. Dock trotsar Nina lite då och då när hon köper guppies =P

Sen har vi ju det här med paletterna... det har fått för sig att de ska fylla våra kar med yngel lagom till flytten (har fått två kullar nu) och jag är väl inte riktigt av samma mening där... därför finns nu detta avelspar ute på annons på blocket.se =) Paletter är intressanta fiskar, det måste jag säga.. men jag är riktigt trött på dem nu och hoppas att vi hittar någon köpare till dem.

Allright, det var allt för nu, har mycket att göra inför flytten så det går ju lite knaggligt med bloggen som ni märkt. Kul är ändå att det fortfarande trillar in folk och läser och det uppskattar vi! Glöm oss inte för bloggen kommer bara bli bättre och bättre vad det lider!

Bjuder på en bild på vår agassizi hona också...
Agasizzi
Ha det bra!
Mvh: Eddy

RSS 2.0