Datorstrul

Hej!

Vi har inte kunnat uppdatera bloggen som vi vill på länge... vår laptop är iväg på lagning och har varit så sedan den 10:e maj :/ Lär nog inte få tag i den på någon vecka än heller verkar det som.

Men ge inte upp oss helt! Så fårt burken är tillbaka drar vi igång igen :)

Mvh: Eddy

2008-05-19: Vattenbyte med Plantamin i 84L.

I lördags var det dags att slå i andra omgången med Plantamin i 84L då det gått 4 veckor sen första dosen idag.
Annars har det inte hänt så mycket nytt.

Eller jo förrästen.. Paletterna har ju fått nya yngel. Ca 20-30st blev det denna gången. De blev frisimmande idag faktiskt. Har upptäckt en grej med Paletter, och det är att de ynglar av sig lika mycket som Guppy. Lite jobbigt faktiskt eftersom de andra fiskarna inte får röra sig fritt i lugn och ro någon gång utan att Paletterna naffsar dem i stjärten.

Sen skrev jag i förra inlägget att vi skulle avliva Ancistrusen, men det har inte blivit av än. Har inte riktigt bestämt oss hur vi ska göra där. Han blir inte sämre så länge han medicineras men han blir heller inte bättre, tyvärr.

Mvh: Nina.

2008-05-13: R.I.P Biffen

Idag avlivade vi den långsträckta pansarmalen (Megalechis Thoracata) efter en tids sjukdom. Trodde att hon var på bättringsvägen eftersom hon blev bättre av medicineringen, men när vi släppte tillbaka henne blev hon ännu värre än innan. Pansaren blev som bortfrätt och hon såg ut att ha lite ont. Aptiten var det inget fel på men ville inte dra ut på lidandet då det gick kraftigt utför.

Även ancistrusen kommer att avlivas eftersom han inte blir bättre. Han har en knuta som bara växer och har tappat aptiten helt. Synd på dessa fina fiskar. Kommer kännas tomt utan dem. De har fyllt sin plats i akvariet både med sina personligheter och kroppsligt.

Megalechis Thoracata
   

Ancistrus Dolichopterus
   


Mvh: Nina.


2008-05-11: Palettciklidnytt

Idag har våra Palettyngel blivit utkörda av sina föräldrar. En månad gamla och ensamma i stora vida akvariet. Mamma Palett har bestämt att nu är det minsann dags att lägga nya ägg i nya grottan under roten och då är det bäst för pappa Palett att hänga på. Till att börja med passade han sina små yngel samtidigt som han vaktade grottan men tröttnade fort eftersom ynglen har börjat sprida ut sig och utforska ganska ordentligt nu. Så fort ynglen närmar sig grottan blir de brutalt ivägjagade så nu är det bara att sova ute för de små.

Mvh: Nina.

2008-05-09: Guppy dyker upp från ingenstans.

Som jag skrev i förra inlägget gav vi bort alla Endlers Guppy i söndags... Trodde vi =-D   Två dagar senare dyker ett yngel upp från ingenstans. Både jag och Eddy hade ändå suttit och tittat längre stunder utan att se ett enda yngel. Ja, ja tänkte vi. Vi behåller väl ynglet, så det fick gå där ihop med städarna i 84L.
Idag när vi gjorde vattenbyte flyttade jag över ynglet till Guppyhanarna i 54L så den skulle slippa gå själv.
När jag sen sätter mig för att titta på städarna i 84L håller jag nästan på att trilla av stolen. Tror inte mina ögon, men där simmar minsann ett till yngel. Nästan en vecka har gått sen vi lämnade honorna men yngel dyker fortfarande upp. Snacka om produktivt akvarium där fiskar dyker upp ur tomma intet.
Får se om det dyker upp fler framöver =-P

Mvh: Nina.

2008-05-04: Idag åkte alla Endlers Guppy

Agneta i NVSA kom och hämtade alla Endlers Guppy (ca. 100st) idag. Ett antal "vanliga" Guppy åkte oxå. Skönt att äntligen bli av med lite Guppy. Har ju blivit lite väl mycket av dom den sista tiden.

Nu är det bara städare kvar i 84L och Eddy står beredd att börja experimentera i det karet nu. Har börjat lite smått med Plantamin, men har även beställt hem en del andra produkter med tillbehör (vet ej vad eftersom det är hans projekt). Är inte så insatt i det här med gödning och ljus.

Igår (lördag) hällde han i Plantamin i 450L oxå och idag även i 54L och 45L.


Vår stora ancistrus är fortfarande sjuk, men ger honom en sista chans att bli av med sin knuta. Börjar medicinera igen imorgon då vi flyttat tillbaka stora Pansarmalen. Pansarmalen har blivit mycket bättre skönt nog och kratern har nästan försvunnit helt. Finns stort hopp för pansarmalen att bli återställd medan Ancistrusen hänger lite löst just nu.

Har även ändrat om lite i karen och rensat lite växter, det behövdes.
Uppdaterar lite senare om vad som finns var.

Mvh: Nina.

RSS 2.0