Ny fisk

20081030

Idag började det klia i fingrarna igen. Var barnfria och passade på att köra en liten zoobutiksrunda. Det blev inte så mycket fisk men tre Albino pansarmalar flyttade in i Tims 54L. Nu går där fem pansarmalar vilket är ganska lagom i ett så pass litet akvarium.

Har även börjat kolla lite efter räkor (Crystal Red) till 45L. Än så länge har jag bara hittat billiga via post och det är ju en liten chansning. Håller ögonen öppna så får vi se vad vi hittar. Blir kanske att beställa via post ändå.

Mvh: Nina.

En vecka med PMDD

20081021

Tänkte lägga upp lite bilder så att man kan jämföra och följa projektet med PMDD.
Vi göder en gång/v i samband med vattenbyte.

                                                 450L
               0 veckor                                                 1 vecka
                          
                             
                           
                           
                                        

                                                    45L
         
                   

                                                    63L
                             

                                                    54L
                             

Under denna vecka har det inte hänt så mycket med de växter som finns men däremot har vi märkt att nya blad har kommit i snabbare takt än innan. Inte explosionsartat men i något snabbare takt.
Får se vad som händer framöver.

Mvh: Nina.




Fick idag massor med nya växter :D

20081020

Tack Göran för de fina växterna.
Fick massor med växter av Göran i akvarieföreningen som planterades idag. Det blev riktigt bra.

             450L                                   54L
     

Mvh. Nina.

Nya Guppyyngel

20081019

Idag kom andra kullen Guppyyngel i 54L. Det var den svarta honan som ynglade igen. Hoppas verkligen att någon lyckas överleva denna gången. Dessa var något större än förra kullen så jag håller tummarna.
Blir väl fler yngel så småningom eftersom den gula honan oxå är smällfet.

Sen har jag min lilla minihona i 45L som jag inte vet om hon kommer yngla igen. Hanen dog ju dagen innan hon fick yngel sist men eftersom Guppy har förrådbefruktning finns det stora chanser. Hon är ju så liten bara : Oo

Fottar akvarierna var vecka nu så man kan se om det händer något. Tycker dock inte det hänt speciellt mycket än. Väntar på att Eddy ska lägga över bilderna så man kan jämföra på riktigt.

Imorgon ska vi hämta lite nya växter hos en som oxå är medlem i NVSA. Spännande å se vad det är för smått och gott.

Mvh: Nina.

Innehåll i våra akvarium för tillfället

20081013

Väntar med spänning på att man ska se någon skillnad på växterna efter första dosen PMDD och bjuder på innehållet i våra kar så länge. Händer nämligen inget spännande för tillfället.

54L: En Guppyhane, två Guppyhonor och två Albino pansarmalar.

84L: ((Tillfälligt)) Sju Palettyngel (ca. 2-4cm stora) TILL SALU!

45L: En Endlers Guppyhona + 4 yngel och tre Otocinclus Vittatus.

63L: Två kullar, 7 + ca.25 Svärdbäraryngel.

450L: Fem Siamesiska algätare, sju Kuhliiålar, Apistogramma Agassiziihona, två Guldancistrus, sex Corydoras Panda och ett Palettyngel (ca. 1cm) TILL SALU!

Mvh: Nina.

PMDD i karen

20081010

Idag har vi fått gödning i karen! PMDD... nu återstår att se om det ger resultat :) Undrar hur lång tid det kan tänkas ta innan man ser nån skillnad... hmmm.. jaja, skynda långsamt gäller ju!

Mvh: Eddy

PMDD och lite yngelsnack

20081008

Nu börjar man smälta att man börjat jobba. Just lagom tills man ska sluta igen. Har nämligen jobbat dessa två veckorna men nu kommer jag vara mammaledig igen. Har varit helt slut och inte förrän nu har kroppen börjat vänja sig.

Lite har hänt sen sist och jag börjar med dagens händelse. Eddy har nämligen beställt PMDD (gödning till växterna) och blandade ihop grejerna idag. På fredag sätter vi igång med första dosen. Sen kommer det doseras var vecka i samband med vattenbyte. Får väl se om det händer nåt med våra växter. Tänkte fotta lite före och efter-foton för att verkligen kunna se vad som händer.


Alla yngel i 54L är borta nu. Lyckades hålla en vid liv ganska länge, men en dag hittade jag den död bakom pumpen. Den hade gömt sig och klämts fast på något vis. Riktigt tråkigt... Ville verkligen att den skulle överleva ju. Det var mest troligt en hona eftersom den hade börjat få sin mors teckning (svart/vit).
Får hoppas att det går bättre nästa gång.

Svärdbärarynglen växer så det knakar och de minsta är uppe i ca. 25st i antal. Har alltså över 30 yngel där.

Mina Guppymixyngel växer oxå i rekordfart. Verkar vara 3 honor och en hane. De har börjat färga ut oxå nu så det är kanonkul. Riktigt kul oxå att det mest troligt är en hane med i skaran eftersom pappan dog så tragiskt.

Två stycken till som verkligen växer på är mina Guldancistrusar. De börjar närma sig könsmognad nu och än så länge ser det ut att vara en hona och hane. Tyvärr kommer man förmodligen inte veta säkert förrän det börjar komma små pyttemalar ut ur grottorna. Ja, man kan ju hoppas på små pyttemalar iaf.

Mvh: Nina.

RSS 2.0