Snart dags för Guppyyngel.

20080910

Imorgon är det en månad sen vi köpte våra Guppyhonor och jag trodde att de var befruktade då. Eftersom de är dräktiga 4-5 veckor är det inte säkert men heller inte omöjligt. Detta gör det nästan mer intressant att se hur ynglen blir.
Hur som helst så är det dags vilken sekund som helst nu. Får se när det blir, kan ju dröja en vecka till oxå.
Tror inte det dröjer länge innan det är dags för Svärdbärarhonan oxå. Kanske nästa vecka. Hon är gigantisk och ynglens ögon har synts i iaf en vecka nu så. Den 15:e är det en månad sedan hon fick sista kullen. 7 yngel överlevde då men jag tror det blir betydligt fler denna gången.

Får väl påpeka att Apistogramma Agassiziihanen (Regnbågsciklid) hittades död ikväll. Hoppas det inte är en ny svacka på gång, men det tror jag inte. Vi har egentligen alldeles för högt Ph i vattnet för att få dessa att trivas och honan har varit mycket blek enda sen vi flyttade. Tror inte hon heller klarar sig så länge till.
Det var ett inpulsköp för ganska länge sen som jag idag ångrar. Man ska aldrig handla fiskar utan att ha kollat upp om de trivs i det vattnet man har hemma. Lita på zoopersonal ska man absolut inte göra om de inte är riktigt kunniga inom det området. Alldeles för många blir pålurade fiskar tyvärr.

Mvh: Nina.

Kommentarer
Postat av: Wonky

awww stackars fiskar!

ska dock hålla tummarna för ynglandet!

2008-09-10 @ 23:36:33
URL: http://gadgetcookie.blogspot.com/
Postat av: Mats

YNGEL! GIEF!

2008-09-12 @ 16:25:00
URL: http://www.tcpip.eu/mats
Postat av: Mats

YNGEL! GIEF!

2008-09-12 @ 16:25:30
URL: http://www.tcpip.eu/mats

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0