2008-08-24: Ännu ett plötsligt dödsfall.

Idag hittade jag vår käre lille Ancistrus död. Han bodde i 84L där sjuklingarna som behandlas gick. Kanske har det nåt samband men jag är ändå tveksam. När jag håvade upp honom hade han små bölder på buken och såg allmänt konstig ut på undersidan. Tänkte lägga upp lite bilder på Zoopet så småningom för att få ett expertutlåtande om vad som drabbat lillen. Han som hade så fin teckning (finns på bild i tidigare inlägg).
Det förra plötsliga dödsfallet var i 450L så det borde inte ha någon koppling.
Förmodligen blir det till att börja med vattenberedningsmedel tills vi lokaliserat källan till allt detta. Måste ju vara nåt skit med vattnet här i Ljungbyhed. Synd bara att det är så satans dyrt med vattenberedningsmedel och eftersom vi har närmare 700L sammanlagt i vattenvolym i våra kar lär det ju gå åt en del.

En av Albinopansarmalarna betér sig underligt oxå och är inte framme och äter som de andra två. Så nog har vi väl snart ett till dödsfall där oxå.
Nej, vattenbyte imorgon och då får vi väl potionera upp vattenberedningsmedlet som är kvar. Hoppas inga fiskar hunnit dö innan dess.

Har knappt varit hemma heller idag så det har blivit en matfri dag idag, vilket är bra lite då och då. Får se om det blir fryst imorgon för att lyxa till det lite extra.

Mvh: Nina.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0